ПИРИНСКИ ЧАЙ

Производител: Karmen Ltd.
Код на продукта: 187
Наличност: В наличност
Цена: 5.32 лв

Възможни варианти

Количество:

 

Мурсалски чай или така наречения пирински чай е красиво, тревисто, многогодишно  растение от сем. Labiatae. Коренището и стъблата в основата си са вдървени. Цветоносните стъбла са прави или приповдигащи се, неразклонени или разклонени, до 50 см. дълги. Листата са срещуположни, слабо назъбени или целокрайни. Долните са продълговати, тъпи с къси дръжки, стеснени към основата си, леко напилени, а горните - широко сърцевидни, приседнали. Стъблото на върха си е двуделно, като единия дял е по-широк и с основата си обгръща другия по-къс и по-тъп дял. Цялото растение е беловлакнесто, покрито с белезникав пух.

Спецификация
Лечебни свойства Употребява се в народната медицина като омекчително средство при кашлица, бронхит, и простуда за отделянето на храчките. Чаят се препоръчва от лекарите да лекуват респираторни заболявания, също и при заболявания на урината и простатата.
Начин на употреба - вътрешно 1-2 стръкчета се варят 5 мин. В 300 мл. вода. Пие се по 100 мл. половин час преди ядене 3 пъти на ден. Добре е да се подслади с мед.
Съставки Мурсалския чай съдържа 22 микроелемента и минералите (Na, K, Zn, Mg, Ca, P, Si, Al, Fe, Cu, Se, S и др.), етерични масла, феноли и малко количество кофеин.

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.