ВЪРБА кори

Производител: Karmen Ltd.
Код на продукта: 044
Наличност: В наличност
Цена: 1.50 лв

Възможни варианти

Количество:

 

Върбата расте край реките, заблатените места, потоците. Среща се и по планините. На височина достига до 30 м, а в диаметър до 1,5 м. Листата ѝ са силно продълговати и запилени по краищата. Сребристовлакнести са и с дълга дръжка. Има голям централен корен и силно развити гъсти странични корени.  От младите върбови клонки се получава вещество, наречено салицил, от което се произвежда аспирин.

Спецификация
Лечебни свойства Върбата расте край реките, заблатените места, потоците. Среща се и по планините. На височина достига до 30 м, а в диаметър до 1,5 м. Листата ѝ са силно продълговати и запилени по краищата. Сребристовлакнести са и с дълга дръжка. Има голям централен корен и силно развити гъсти странични корени. От младите върбови клонки се получава вещество, наречено салицил, от което се произвежда аспирин.
Начин на употреба - външно за бани при потене на краката, кожни заболявания, за налагане върху циреи, за жабурене и гаргара при възпалени венци и ангини.
Начин на употреба - вътрешно Под форма на настойка - 1 чаена лъжичка ситно нарязана кора се залива с 2 чаши студена вода, като се оставя да престои в продължение на 8 часа. Изпива се за 1 ден; Като чай за жабурене (3 части кора от върба и 2 части липов цвят) - 2 супени лъжици от сместа се заливат с чаша вряща вода за 15-20 мин. Прецежда се през марля. Употребява се няколко пъти дневно.

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.