ПЧЕЛНИК

Производител: Karmen Ltd.
Код на продукта: 199
Наличност: В наличност
Цена: 2.20 лв

Възможни варианти

Количество:

 

Пчелникът е многогодишно тревисто растение. Стеблото е изправено, 20-50 см високо, тъпо, четириръбо, бяло, влакнесто. Листата на пчелника са на дръжки, срещуположни в прешлените, на кръст, закръглено яйцевидни, неравномерно едро назъбени, с ясни жилки (отгоре потънали, отдолу изпъкнали). Цветовете са по няколко, приседнали в пазвите на листата във връхните прешлени. Венчето е бяло, тръбесто, двуустно. Плодът на пчелника е сух, разпадащ се на 4 орехчета. Пчелникът цъфти от май до септември.

Спецификация
Лечебни свойства В народната медицина отварата от пчелинок се използва като хипотензивно, успокоително и холеретично средство. Народните лечители го предписват при хепатит, холецистит, бъбречнокаменна болест, възпаление на бъбреците и пикочния мехур, респираторни инфекции, бронхит, бронхиална астма, заболявания на стомаха и червата, диария, малария, болезнени и неадекватни периоди, ревматизъм, сърдечна слабост, аритмия и скрофула, анемия, спазми, за подобряване на апетита, като средство за успокояване на нервната система.
Начин на употреба - външно Използва се под формата на лапи при ревматизъм, кожни обриви, кожни обриви при деца, за промиване на рани, язви, изплакване на устата при стоматит и зъбобол.
Начин на употреба - вътрешно Две чаени лъжички ситно нарязана дрога се накисва в една чаена чаша студена вода в продължение на 4 часа, след което се прецежда - доза за 1 ден.

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.