ПРЕСЕЧКА стрък

Производител: Karmen Ltd.
Код на продукта: 195
Наличност: В наличност
Цена: 3.22 лв

Възможни варианти

Количество:

 

Пресечката или както билката е известна в англоезичния свят – благословен трън, има вековна история на целенасочено отглеждане за медицински цели. Свидетелство за популярността й може да се намери дори в творчеството на Шекспир, който я възпява в “Много шум за нищо”.

Спецификация
Лечебни свойства Билката има благоприятен ефект върху черния дроб и отделянето на жлъчни сокове. Тя се ползва при трудно зарастващи рани, тъй като има и известни противовъзпалителни свойства, които в комбинация с пречистващото й действие я правят подходяща за лечение на акне. Известно е и лактогонното действие на пресечката, поради което тя е популярно средство за стимулиране на кърма. Това не е единственото й приложение за типично женски проблеми – билката се ползва и за регулиране на менструацията – при аменорея и болезнена менструация. Детоксикиращият й ефект се дължи на способността да пречиства кръвта, да предизвиква изпотяване и засилена диуреза.
Начин на употреба - външно *С настойката може да се правят изплаквания или компреси при акне, комбинирано с пиене на чая. Приложение на пресечка, стрък при аменорея и болезнена менструация, за пречистване на кръвта, диуреза.
Начин на употреба - вътрешно 2 супени лъжици билка се запарват с 500 мл вода за 15 минути. Прецежда се и се и след охлаждане се изпива на три пъти за един ден, преди хранене.

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.