РАВНЕЦ ЖЪЛТ стрък

Производител: Karmen Ltd.
Код на продукта: 202
Наличност: В наличност
Цена: 2.17 лв

Възможни варианти

Количество:

 

Жълт равнец (Achillea clypeolata) е многогодишно тревисто растение, принадлежащо към семейство Asteraceae (Сложноцветни). Нарича се още струмски равнец или Биберщайн. Родът Achillea  е кръстен на гръцки митологичен герой Ахил. Листата на растението имат действието на естествен коагулант и са се използвали за лечение на рани на бойното поле. Билката е медоносна.

 

Спецификация
Лечебни свойства Има апетитовъзбуждащо действие; противовъзпалително; антибактериално; тонично; повишава потоотделянето; диуретично. Заболявания, при които се прилага жълт равнец хемороиди; кръвоизливи; стомашно-чревни атонии; нощно напикаване; бъбречни възпаления; аменорея; пневмония; болни венци; чернодробни и жлъчни заболявания.
Начин на употреба - вътрешно Начин на употреба на жълт равнец, стрък 2 супени лъжици се варят 3 мин с 500 мл вода. Оставя се да изстине за 30 мин. Прецежда се и се пие 3 пъти дневно по 150мл след хранене.
Противопоказания Да се внимава да не се предозира. Продължителния прием на билки и билкови препарати трябва да бъде обсъждан с лекуващия лекар.

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.