РЕВЕН корени

Производител: Karmen Ltd.
Код на продукта: 204
Наличност: В наличност
Цена: 3.82 лв

Възможни варианти

Количество:

 

Ревенът е многогодишно тревисто растение с късо, тъмнокафяво коренище. Стеблото е изправено, 100 - 200 (250) см високо. Приосновните листа; в розетка, едри, на дълги, до 30 см дръжки, петурата е дълбоко длановидно наделена, дялове са островърхи; стебловите листа са последователни, със сраснали прилистници. Цветовете са събрани в многоцветни връхни метличести съцветия. Околоцветникът е прост, от 6 свободни възрозови или червени листчета. Плодът е тристенно трикрило орехче, кафяв. Ревенът цъфти през месец юли.

Спецификация
Лечебни свойства В народната медицина коренът от ревен се използва за приготвяне на инфузии и отвари, които помагат на хората да се справят с храносмилателни проблеми като диария, запек, киселини и болки в корема. Сокът от ревен се използва при лечението на херпес. В алтернативната медицина се препоръчва ревен при менструални нередности, конюнктивит и наранявания. Коренът от ревен се използва и за бързото заздравяване на язви, краста, изгаряния. А стягащите свойства на ревен го правят полезен за спиране на кървенето на малки рани. С бульонът от ревен се изплаква косата, за да ѝ се придаде блясък.
Начин на употреба - вътрешно Прилага се вътрешно във вид на екстракти, на- стойки, сиропи. Сухият екстракт от ревена в доза 0,05-0,5 има запичащо действие, а в доза 0,5 - 2,0 - слабително. Водните и спиртните настойки се приемат по 1/2 - 1 чаена лъжичка 2 пъти на ден преди ядене (при атония на червата). При деца над 1 година се препоръчва сироп от ревен по 1/2 - 1 чаена лъжичка дневно. Слабителният ефект настъпва след 8 - 10 часа, поради което препаратите, съдържащи ревен, се приемат вечер преди сън.
Съставки Свободни и гликозидно свързани антрахинони - реохризин, хризофанеин, глюкоалое - емодин, глюкоемодин и глюкореин). Дрогата съдържа и значително количество танини (гликогалин), минерални вещества, нишесте, пектини и др.

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.